Oktoberfest iBronnoy

Artister 2017

Brit Floyd (UK): Verdens største Pink Floyd Show
Dag: torsdag 5. oktober.

Årets etterlengtede rockebegivenhet finner sted under Oktoberfesten når Brit Floyd gjenskaper Pink Floyds musikk enda en gang med det overdådige sceneshowet “Immersion World Tour 2017”.

Den spektakulære opplevelsen fra en Pink Floyd-konsert er gjenskapt i high definition lyd, med et oppsiktsvekkende lys-show og et“state of the art”video design. Over hele verden har Brit Floyd solgt over en million billetter!

I tillegg til å framføre favorittlåtene fra The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, The Wall og The Division Bell, vil Brit Floyd også spille en spesial tribute til albumet Animals på 40-årsjubileet etter utgivelsen, blant annet med framførelse av“Dogs”i tillegg til andre av Pink Floyds musikalske juveler.

Brit Floyds show har virkelig blitt et fenomen, overalt betraktet som verdens største live tribute til Pink Floyd. De gjenskaper trofast både størrelsen og prakten til den siste “Division Bell”-turneen, komplett med en sirkulær skjerm med et design med utallige bevegelige lyskastere, lasere, oppblåsbare og teatralske sceneeffekter. Et Brit Floyd-show er virkelig så nært storheten som et live Pink Floyd show som fans noen gang fikk oppleve. Showet er mer enn en tribute. Det er så godt som hypen tilsier, så gå ikke glipp av konserten! Det nye “Immersion-show”lover å bli Brit Floyds mest ambisiøse og beste produksjon til nå.

Ingen aldersgrense.

Hjemmeside: Brit Floyd

(Pressefoto)

Ian Hunter & Rant (UK)
Dag: lørdag 7. oktober.

78 år gamle Ian Hunter har hatt en sentral plass på den internasjonale musikkscenen i snart femti år, både som artist og låtkriver/komponist.

Som leder av Mott The Hoople skapte han rockehistorie med flere albumklassikere og hitlåter, bl.a. "All the Way from Memphis", og ikke minst "All the Young Dudes", signert David Bowie.

Rocke-ikonet med de mørke solbrillene var ein hovedinspirator for band som Queen, Sex Pistols og The Clash på 70-tallet. I de neste tiårene leverte Ian Hunter en rekke solide soloalbum som "IanHunter", "All American Alien Boy", "Overnight Angels", "You're never alone with a Schizophrenic", "Short Back n Sides" og "All the good ones are taken".

Ian Hunter slapp studioalbumet "Fingers Crossed" i fjor høst. Nylig kom samleboksen "Stranded in Reality" med 30 CDer

Det er først og fremst som live-artist og -vokalist at den britiske krølltoppen har fengslet rockepublikum opp gjennom årene. Topputøvere innen rocken har stått i kø for å bli med i bandet hans - Mick Ronson, Jaco Pastorius og folk fra The E-Street Band, for å nevne noen av dem. Hunter og bandet hans blir bare bedre med årene.

Hjemmeside: Ian Hunter

(Pressefoto)

Black Debbath
Dag: fredag 6. oktober.

Black Debbath har levert blytung, norskspråklig politisk rock med humor i drøye femten år. Fra gjennombruddet “Tung, tung politisk rock med Problemer innad i Høyre” i 1999 til fjorårets mesterlige “Universell Riffsynsing” med den clairvoyante hit-singelen “Dum Dum Minister”, har de kontinuerlig kommet med fengende skråblikk på samfunnet akkompagnert av blytunge rytmer og feite søttitallsinspirerte bluesriff.

Lars Lønning, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen har lang erfaring både sammen og hver for seg i band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Thulsa Doom, De sørgelige restene, El Doom and The Born Electric og marOder, og høster etter hvert vel så bra kritikker for sine musikalske prestasjoner som sine humoristiske krumspring. De har spilt overalt, leverer alltid et gnistrende show og er også kjent for sin humoristiske rockequiz som hittil har kommet i to bokutgaver på “No Comprendo Press”.

Hjemmeside: Black Debbath

(Bilder: LP Lorentz)

Kari Bremnes
Dag: lørdag 7. oktober.

Kari Bremnes er i dag en av våre aller fremste låtskrivere og sangere, og hun er en formidabel live-artist. Hennes evne til å nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og hun knytter sterke bånd til et stadig større publikum.

Til høsten er hun klar med nytt album og sin mest omfattende turné noensinne. Bremnes har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

“Konsertene er det mest spennende jeg gjør. Og vi snakker høyspenning. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene. Jeg har alltid hatt stor respekt for publikum, men de første årene var jeg reddere. Etterhvert har vi utviklet noe som ligner et vennskap, publikum og jeg. Det er en absolutt forvandling,” sier Kari Bremnes.

Hjemmeside: Kari Bremnes

(Bilder: Stein Brekk)

Gabrielle
Dag: fredag 6. oktober.

Gabrielle har hatt eventyrlig suksess med monsterhitene «Ring meg», «Bordet» og «Høster» som tok alle fyr på radio og salgslister. Karrieren har tatt et nytt byks etter at låten «Fem fine frøkner» fra 2014 var lydspor i en av episodene i suksesserien Skam. Broderfolket i Sverige, men også i mange andre land som har vist serien, har trykket Gabrielle til sitt bryst. Sangen gikk i rakettfart mot toppen av de svenske hitlistene. I begynnelsen av 2017 var låten avspilt over 13 millioner ganger på Spotify.

Gabrielle Leithaug er født i Bergen i 1985 og har sunget så lenge hun kan huske. Med en mor, far, tante og onkel som alle har gitt ut plater, og en bestefar som kan plystre trestemt, så var kursen staket ut. Gabrielle er laget av musikk og det kommer tydelig frem i låtene hennes.

Gabrielle synger selvsagt på bergensk. Hun har vokaltrøkket fra soul og bluesverdenen, råheten fra rocken, bakgrunn fra gospelverdenen. Blandet med en haug med gamle Moog synther og rå drivende beats blir dette Gabrielles musikalske uttrykk. Hun er kjent for et rått sceneshow hvor hun gir alt.

Etter å ha jobbet beinhardt i fem sammenhengende år siden starten, tok Gabrielle i 2016 et helt år borte fra offentligheten. Dette året bruke hun til å hente ny inspirasjon, skrive nye låter og spille inn nytt materiale i Oslo og Stockholm. I slutten av januar kom den nye singelen ”Vekk meg opp” som markerte starten på et nytt spennende musikkår med utgivelser, festivalopptredener og klubbturné. I slutten av april kom også en ny låt, "Du går fri".

Hjemmeside: Gabrielle

(Bilder: Stein Brekk)

Coast (UK)
Dag: fredag 6. oktober.

COAST er et britisk basert rockeband startet av brødrene Paul Eastman og Chris Barnes i 2009. Brødrene tilbrakte sin ungdomstid på Ytre Hebridene. Siden var havnebyen Southampton deres hjemsted før basen nå er Oban. Her har de utviklet en energifull musikkstil med en stenk fra sine keltiske røtter. Musikkens karakter og stil er skapt og farget av det dramatiske landskapet og regionens kulturelle påvirkning.

Coast er inspirert av kraften til Big Country, lidenskapen til Springsteen og lydbildet av Coldplay, støpt inn i en ny original og spennende sound, skriver bandet på sine hjemmesider.
Frontfiguren Paul Eastman er en framragende låtskriver, vokalist, og pianist som har samarbeidet med mange kjente artister, låtskrivere og produsenter. Coast har gitt ut tre EPer og tre album, som har gitt bandet internasjonal anerkjennelse. Det siste albumet, ”Windmills in the Sky” kom i 2017 fulgt av en omfattende turne med deres høyenergi-show.

Coast har spilt på flere festivaler i Storbritannia, Tyskland, Danmark og Norge siden 2011. Et av høydepunktene i karrieren var ifølge dem selv da de var supportband for Bryan Adams foran 14.000 publikummere i Køln. På Oktoberfest lover bandet potent lyd, alltid levert med kraft og lidenskap.

Hjemmeside: Coast

Madcon
Dag: lørdag 7. oktober.

Madcon ble først kjent tidlig på 2000-tallet, da de debuterte med spellemannprisvinnende ”It’s All a Madcon”. I 2007 kom det store gjennombruddet med singelen ”Beggin”, en gammel Frankie Valli-klassiker i ny drakt som solgte til seks ganger platina.

Oppfølgeralbumet ”So Dark The Con Of Man” solgte til dobbelt platina, og innkasserte to spellemannspriser. Deretter gikk det slag i slag med ”An InCONvenient Truth” og singelen ”Liar”, og enda et par spellemannspriser, før de i 2010 holdt en forrykende opptreden under Eurovision-finalen med låta “Glow”. Den solgte ti ganger platina og toppet hitlister i Norge og rundt om i Europa. I 2013 slapp bandet albumet “Icon”. På albumet bidrar internasjonale stjerner som bl.a Kelly Rowland, Snoop Dogg og Rick Ross. Singelen “One life” feat Kelly Rowland fikk multi platinum og har over 16 millioner visninger på YouTube.

Madcon fortsetter suksessen, og har hatt en av sine største suksesser med låten "Don't Worry» (feat. Ray Dalton), 111 millioner visninger på Youtube forteller det meste. Bandet har senere sluppet låten "Keep it Cool» (5 millioner visninger) og den rykende ferske låten "Got a Little Drunk". Vi gleder oss til et forrykende show!

Hjemmeside: Madcon