Musikkfest iBronnoy
Photo slideshow

Velkommen til musikkfest

Musikkfest iBrønnøy er et arrangement som er forholdsvis nytt i Brønnøysund og ble første gang arrangert i 2015. Arrangementet har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique.

Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget i 1982 av daværende kulturminister i Frankrike, Jack Lange. Arrangementet kom til Norge i 1992 etter initiativ fra Oslo kommune.

Fête de la Musique, National Music Day, eller den norske varianten Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevneren er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum.

Fete de la Musique har som offisiell dato 21. juni. Denne datoen har vist seg vanskelig i Norge, bl.a på grunn av vår ferieavvikling. Vi ønsker også å legge arrangementet til en helg. De siste årene har en av første lørdagene i juni blitt valgt. Selv om Musikkfest iBrønnøy er inspirert av Fete de la Musique er vi altså formelt ikke en del av denne bevegelsen.

Musikkfest arrangeres flere steder i landet. I Oslo har arrangementet en solid posisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til nærmere 40. De siste årene har i tillegg bl.a. Trondheim, Bergen og Stavanger kommet sterkt på banen.

Årets arrangement
Lørdag 3. juni 2023

Spillested

    Scene
    @Kred

    Byens mest brukte livescene
    Her vil rock- og popkonsertene gjennonføres. Scenen ligger i Storgata 61.

Vi ser fram til Musikkfest iBrønnøy i 2023!

Vi startet dette arrangementet i 2015 etter en kort planleggingsfase, og har gjennomført strålende Musikkfester iBrønnøy i både 2016-2019 og i 2022. Dette er en mønstring som normalt  kun Rootsfestivalen greier å matche i antall musikere, men spennvidden i musikken er ofte  større på musikkfesten. Se bare her:

Vi håper dere kommer til Brønnøysund lørdag 3. juni og både ser, hører og klapper fram artistene. Dette gjelder både de yngste og de eldste, som tar seg tid til å stille opp på denne hyllesten til musikken.